Un batalion din Belarus a „dezertat” de la Lukașenko și luptă alături de ucraineni, împotriva invadatorilor ruși

0
347

Un întreg batalion de militari voluntari a „dezertat” din Belarus și s-a alăturat Forțelor Armate ale Ucrainei, pentru a lupta cot la cot împotriva invadatorilor ruși. Batalionul a fost botezat după numele lui Kastus Kalinovski – publicist, poet, unul dintre liderii revoltei poloneze din 1863-1864 pe teritoriul Lituaniei și al Belarusului modern. E considerat erou național în Polonia, Lituania și Belarus.

Jurământul depus de belaruși pentru Ucraina a fost relatat de canalul Telegram al Batalionului „Kastus Kalinovski”, fiind preluat apoi de site-ul Obozrevatel.com.

„În această zi importantă pentru istoria Belarusului, voluntarii Batalionului «Kastus Kalinovski» au depus jurământul. Astăzi, batalionul nostru face parte din Forțele Armate ale Ucrainei. Voluntarii noștri au scris jurământul în belarusă. Sunt sigur că în viitor acest text va deveni baza jurământului pentru adevărata armată belarusă”, se spune în comunicat.

https://ziaristii.com/video-un-batalion-din-belarus-dezertat-de-la-lukasenko-si-lupta-alaturi-de-ucraineni-impotriva-invadatorilor-rusi/

Lasă un răspuns